بهترین غذاها برای آرتریت

 

انتخاب غذاهای سالم می تواند به کاهش التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید کمک کند.

رژیم غذایی آرتریت روماتوئید (RA) را درمان نمی کند، اما انتخاب های غذایی مناسب می تواند با کنترل التهابی که در بدن ویران می کند، تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن و کمک به حفظ وزن کمک کند.

این مهم است زیرا اضافه وزن فشار روی مفاصل دردناک را افزایش می دهد و می تواند برخی از داروهای RA را کم اثر کند. علاوه بر این، چربی بدن پروتئین هایی به نام سیتوکین تولید می کند که باعث تحریک التهاب می شود.

 

مطالعات نشان می دهد که رژیم غذایی مدیترانه ای، سرشار از میوه ها و سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم، انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به RA است. در اینجا نگاهی به برخی از غذاهایی که باید بخورید آورده شده است.

ماهی روغنی.

ماهی آزاد، ماهی تن، ساردین، شاه ماهی و سایر ماهی های آب سرد سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می تواند به کنترل التهاب کمک کند. بدن شما به تعادل سالم اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 نیاز دارد. محققان دریافته اند که نسبت بالاتر امگا 6 به امگا 3 با افزایش بیماری های التهابی مزمن مانند RA مرتبط است.

بنابراین کاهش امگا 6 – که می تواند باعث التهاب شود و در گوشت ها، روغن های خاص و غذاهای سرخ شده و فرآوری شده حاوی این روغن ها یافت می شود – و افزایش امگا 3 بسیار مهم است.

میوه ها و سبزیجات.

میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که به تثبیت مولکول هایی به نام رادیکال های آزاد کمک می کنند که می توانند باعث التهاب و آسیب به سلول ها شوند.

آنها همچنین مملو از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و همچنین پلی فنول ها هستند که همگی می توانند به کاهش پروتئین واکنشی C (CRP) که نشانگر التهاب است، کمک کنند. برای دریافت بهترین فواید سلامتی، هر روز چندین نوع میوه تازه یا منجمد بخورید، اما مراقب محتوای قندی گزینه های منجمد باشید.

برای دریافت بیشتر مواد مغذی، انواع سبزیجات رنگارنگ بخورید. دو فنجان میوه و دو و نیم تا سه فنجان سبزیجات در روز مصرف کنید – اگر کمتر از 30 دقیقه در روز ورزش می کنید کمتر و اگر تحرک بیشتری دارید بیشتر.

غلات کامل.

جو، گندم کامل، برنج قهوه‌ای، کینوا و سایر غلات کامل ممکن است سطح CRP را کاهش داده و خطر بیماری قلبی را که در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید افزایش می‌یابد، کاهش دهد.

غلات کامل نسبت به غلات تصفیه شده دارای مواد مغذی و فیبر بیشتری هستند. علاوه بر این، بسیاری از محصولات غلات تصفیه شده حاوی موادی هستند که ناسالم هستند، مانند قندهای اضافه شده و چربی های اشباع شده.

برچسب ها را بخوانید و نان ها، غلات و سایر محصولاتی را انتخاب کنید که یک غلات کامل را به عنوان ماده اصلی مشخص می کنند.

نخود و لوبیا.

این حبوبات منبع عالی پروتئین هستند که برای سلامت ماهیچه‌ها مهم هستند و افراد مبتلا به RA مستعد از دست دادن عضله هستند.

علاوه بر این، نخود و لوبیا تقریباً بدون چربی هستند، حاوی آنتی اکسیدان هستند و برخی از آنها سرشار از اسید فولیک، منیزیم، آهن، روی و پتاسیم هستند که همگی به دلیل فوایدشان برای قلب و سیستم ایمنی شناخته شده اند. لوبیا سیاه، نخود، لوبیا چشم بلبلی و نخود سیاه انتخاب های خوبی هستند.

آجیل و خشکبار.

آجیل سرشار از چربی های تک غیراشباع سالم، به دلیل خواص محافظت از قلب و مواد مغذی مهم شناخته شده است. آجیل کاج، پسته، فندق و بادام را امتحان کنید.

گردو به ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید مفید است زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. (بذر کتان آسیاب شده یکی دیگر از منابع گیاهی خوب امگا 3 است.) اما در مصرف آجیل زیاده روی نکنید. آنها حاوی چربی های سالم هستند، اما کالری بالایی نیز دارند.

روغن زیتون.

از روغن زیتون به جای سایر روغن ها و چربی ها استفاده کنید.

علاوه بر چربی های تک غیراشباع سالم، حاوی ترکیبی به نام اولئوکانتال است که التهاب را کاهش می دهد و مانند ایبوپروفن برای تسکین درد عمل می کند. اما آن را در حد اعتدال بخورید; مانند همه روغن ها، این چربی است که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

برای اینکه بتوان از درد بیماری آرتریت رهایی پیدا کرد مدیریت دریافت مواد غذایی می تواند موثرین عامل در کاهش علائم و درد ها باشد ضمنا بایستی مشورت با متخصص تغذیه رو فراموش نکرد

منبع:

https://www.arthritis.org/health-wellness/treatment/treatment-plan/tracking-your-health/foods-that-can-help-ra-symptoms

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

Share
Share