چه غذاهایی به پیشگیری از سرطان سینه یا کاهش خطر کمک می کند؟
برخی از میوه ها و سبزیجات، ماهی های چرب، غذاهای تخمیری، لوبیا، گیاهان و ادویه جات، غلات کامل و آجیل ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند. از الکل، فست فود، غذاهای سرخ شده، گوشت های فرآوری شده، شکر اضافه شده و کربوهیدرات های تصفیه شده خودداری کنید.
آسیب DNA و جهش های ژنتیکی می تواند باعث سرطان سینه شود. جهشهای ارثی در ژنهای خاصی مانند BRCA1 و BRCA2 نیز میتواند خطر ابتلا به چاقی را افزایش دهد.
سبک زندگی نیز نقش حیاتی دارد. تحقیقات سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض استروژن، مصرف بیش از حد الکل و الگوهای غذایی خاص – از جمله رژیم های غذایی غربی سرشار از غذاهای فرآوری شده – را با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می کند.
قابل توجه است که مطالعات سایر عادات غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط می کند. علاوه بر این، برخی غذاها حتی می توانند از این بیماری محافظت کنند.
در اینجا 12 ماده غذایی که می توانند به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند و تعدادی از آنها را که باید از آنها اجتناب کنید، آورده شده است.
غذاهایی که ممکن است خطر سرطان سینه را کاهش دهند
به خاطر داشته باشید که عوامل زیادی با ایجاد سرطان سینه مرتبط هستند. در حالی که بهبود رژیم غذایی می تواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد و خطر ابتلا به سرطان را به طور کلی کاهش دهد، این تنها یک تکه از پازل است.
حتی با داشتن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی، همچنان به غربالگری های منظم سرطان سینه، مانند ماموگرافی و چک دستی نیاز دارید. از این گذشته، تشخیص و تشخیص زودهنگام به میزان قابل توجهی میزان بقا را افزایش می دهد. در مورد غربالگری سرطان سینه از یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشاوره بگیرید.
با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این غذاها ممکن است خطر شما را کاهش دهند.
-
1. سبزیجات برگ سبز
در اینجا برخی از سبزیجات سبز برگ که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند، آورده شده است:
کلم پیچ
موشک
اسفناج
سبزی خردل
چغندر
سبزیجات برگ سبز حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی از جمله بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین هستند. سطوح بالای این آنتی اکسیدان ها در خون با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.
یک تجزیه و تحلیل قدیمی در سال 2012 از هشت مطالعه شامل 7011 زن نشان داد که افرادی که دارای سطوح بالاتری از کاروتنوئیدها بودند در مقایسه با زنان با سطوح پایینتر خطر ابتلا به سرطان سینه به طور قابل توجهی کاهش یافت.
به طور مشابه، یک مطالعه بزرگ در سال 2015، سطوح بالاتر کاروتنوئیدهای کل خون را با کاهش 18 تا 28 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه و همچنین کاهش خطر عود و مرگ در میان افرادی که قبلاً سرطان سینه داشتند مرتبط دانست. این مطالعه 32826 زن را طی یک دوره 20 ساله مورد بررسی قرار داد.
برخی تحقیقات نشان داده اند که فولات، ویتامین B غلیظ در سبزیجات سبز برگ، ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کند. تحقیقات به طور کلی در مورد اینکه آیا مصرف فولات تأثیر قابل توجهی، مثبت یا منفی، بر خطر سرطان سینه دارد، متفاوت است. مطالعات بیشتر مورد نیاز است.
-
2. سبزیجات چلیپایی
سبزیجات چلیپایی، از جمله گل کلم، کلم و کلم بروکلی، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کنند.
سبزیجات چلیپایی حاوی ترکیبات گلوکوزینولات هستند که بدن شما می تواند آنها را به مولکول هایی به نام ایزوتیوسیانات تبدیل کند. اینها پتانسیل ضد سرطانی قابل توجهی دارند.
شایان ذکر است، مطالعه ای روی 1493 زن در جنوب چین، مصرف کل بیشتر سبزیجات چلیپایی را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
-
سبزیجات آلیوم
سیر، پیاز و تره فرنگی همگی از سبزیجات آلیوم هستند. آنها حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی از جمله ترکیبات ارگانوسولفور، آنتی اکسیدان های فلاونوئید و ویتامین C هستند. اینها ممکن است خواص ضد سرطانی قوی داشته باشند.
مطالعه سال 2020 روی 660 زن در پورتوریکو مصرف زیاد سیر و پیاز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
به همین ترتیب، مطالعه ای روی 285 زن ایرانی نشان داد که مصرف زیاد سیر و تره فرنگی می تواند از سرطان سینه محافظت کند.
مصرف زیاد پیاز خام نیز ممکن است اثر محافظتی جزئی داشته باشد. جالب توجه است، این مطالعه همچنین نشان داد که مصرف زیاد پیاز پخته شده با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.
بنابراین، تحقیقات بیشتری در مورد بونیون و سلامت سینه مورد نیاز است.
-
4. مرکبات
مرکبات عبارتند از:
پرتقال
گریپ فروت
لیمو
لیموها
نارنگی ها
مرکبات و پوست آنها مملو از ترکیباتی هستند که ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند، از جمله:
فولات
ویتامین C
کاروتنوئیدها مانند بتا کریپتوکسانتین و بتاکاروتن
آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی مانند کورستین، هسپرتین و نارینگنین
این مواد مغذی دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد سرطانی و ضد التهابی هستند.
در واقع، تحقیقات مرکبات را با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از سرطان ها، از جمله سرطان سینه مرتبط می کند. مروری بر ادبیات قدیمیتر در سال 2013 از شش مطالعه که شامل 8393 نفر بود، مصرف زیاد مرکبات را با کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
-
توت ها
مصرف منظم توت ها ممکن است به کاهش خطر برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه کمک کند.
آنتی اکسیدان های موجود در انواع توت ها، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، در برابر آسیب سلولی و همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی محافظت می کنند.
شایان ذکر است، یک مطالعه قدیمی در سال 2013 روی 75929 زن، مصرف بیشتر توت ها – و به ویژه زغال اخته – را با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده منفی استروژن مرتبط دانست.
-
6. هلو، سیب، گلابی و انگور
نشان داده شده است که میوه ها – به ویژه هلو، سیب، گلابی و انگور – از سرطان سینه محافظت می کنند.
در مطالعه بزرگ سال 2013 که در بالا ذکر شد، زنانی که حداقل دو وعده هلو در هفته مصرف می کردند تا 41 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده گیرنده استروژن را کاهش دادند.
جالب توجه است، یک مطالعه قدیمی در سال 2014 نشان داد که آنتی اکسیدان های پلی فنول موجود در هلو از رشد و گسترش رده سلولی سرطان سینه انسان کاشته شده در مدل حیوانی جلوگیری می کند.
مطالعاتی که داده های صدها هزار زن را تجزیه و تحلیل می کند، خوردن سیب و گلابی را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانسته است.
برخی از مطالعات لوله آزمایش همچنین نشان می دهد که برخی از ترکیبات موجود در انگور، از جمله فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها، ممکن است از سلول های سرطان سینه محافظت کنند. تحقیقات بیشتر در مورد انسان مورد نیاز است.
-
7. ماهی روغنی
ماهی های روغنی، از جمله سالمون، ساردین و ماهی خال مخالی، به دلیل فواید سلامت چشمگیر خود شناخته شده اند. اسیدهای چرب امگا 3، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی مانند آستاگزانتین ممکن است از سرطان محافظت کنند.
برخی مطالعات نشان میدهند که خوردن ماهیهای چرب به طور خاص خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
مروری بر ادبیات قدیمیتر در سال 2013، 21 مطالعه را که در مجموع 883585 نفر را شامل میشد، تجزیه و تحلیل کرد. محققان دریافتند افرادی که بیشترین غذاهای دریایی و امگا 3 را مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را دارند، تا 14 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.
سایر مطالعات در مورد مصرف ماهی و اسیدهای چرب آن نتایج مشابهی را گزارش می دهند.
متعادل کردن نسبت امگا 3 به امگا 6 با خوردن ماهی های چرب بیشتر و روغن های تصفیه شده کمتر و غذاهای فوق فرآوری شده نیز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند.
-
8. غذاهای تخمیر شده
غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کیمچی، میسو و کلم ترش حاوی پروبیوتیک ها و سایر مواد مغذی هستند که ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند.
بررسی ادبیات 27 مطالعه در سال 2015، مصرف محصولات لبنی از جمله محصولات لبنی تخمیر شده مانند ماست را با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در جمعیت های غربی و آسیایی مرتبط دانست.
مطالعات لوله آزمایش و تحقیقات حیوانی نشان می دهد که این اثر محافظتی با اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی برخی از پروبیوتیک ها مرتبط است.
-
لوبیا
لوبیا سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. به طور خاص، محتوای بالای فیبر آنها می تواند در برابر سرطان سینه محافظت کند.
یک مطالعه در سال 2018 روی 4706 زن نشان داد که مصرف زیاد لوبیا خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 20 درصد در مقایسه با مصرف کم لوبیا کاهش می دهد.
علاوه بر این، در مطالعهای در سال 2020 روی 1260 زن نیجریهای، خطر ابتلا به سرطان سینه در افرادی که بیشترین مصرف لوبیا را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 28 درصد کاهش داشت.
-
10. گیاهان و ادویه جات ترشی جات
گیاهان و ادویه ها حاوی ترکیبات گیاهی هستند که ممکن است به محافظت در برابر سرطان سینه کمک کنند. اینها شامل ویتامین ها، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان های پلی فنل هستند.
به عنوان مثال، پونه کوهی حاوی آنتی اکسیدان های کارواکرول و رزمارینیک اسید است. یک مطالعه لوله آزمایش در سال 2017 نشان داد که این آنتی اکسیدان ها اثرات ضد سرطانی قابل توجهی در برابر رده های سلولی تهاجمی سرطان سینه از خود نشان می دهند.
کورکومین، ترکیب فعال اصلی زردچوبه، همچنین نشان داده شده است که خواص ضد سرطانی قابل توجهی دارد، مانند آپیژنین، فلاونوئید غلیظ شده در جعفری.
از آنجایی که بسیاری از گیاهان و ادویه جات دیگر نیز دارای اثرات ضد سرطانی قوی هستند، ایده خوبی است که انواع مختلفی مانند آویشن، مخلوط ادویه کاری و زنجبیل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
-
11. غلات کامل
غلات کامل مانند گندم، برنج قهوه ای، جو، کینوا و چاودار سرشار از مواد مغذی مهم از جمله فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.
علاوه بر این، آنها همچنین ممکن است دارای خواص ضد سرطانی قوی باشند.
در واقع، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که خوردن بیش از هفت وعده غلات کامل در هفته با کاهش قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان مرتبط است.
مطالعه دیگری روی 10812 زن میانسال نشان داد که مصرف بیشتر کربوهیدرات های با کیفیت بالا، مانند غلات کامل، با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در یک دوره 12 ساله مرتبط است.
علاوه بر این، تحقیقات دیگر نشان می دهد که افزودن غلات کامل به رژیم غذایی شما ممکن است در برابر چندین نوع سرطان دیگر از جمله سرطان پانکراس، کولورکتال، معده و مری محافظت کند.
-
12. آجیل
گردو فواید زیادی دارد و منبع عالی چربی های سالم برای قلب از جمله اسید آلفا لینولنیک است.
جالب توجه است، برخی از تحقیقات نشان می دهد که افزودن گردو و انواع دیگر آجیل به رژیم غذایی شما حتی ممکن است به محافظت از شما در برابر سرطان سینه کمک کند.
بر اساس مطالعهای که در سال ۲۰۱۵ روی ۲۰۱ نفر انجام شد، افرادی که بیشترین میزان آجیل، بادامزمینی و بادام را در هفته مصرف میکردند، ۲ تا ۳ برابر کمتر از افرادی که آنها را مصرف نمیکردند، در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
مطالعه کوچک دیگری به تأثیر آجیل بر زنان مبتلا به سرطان سینه پرداخت. محققان دریافتند که خوردن 2 اونس (57 گرم) آجیل هر روز به مدت 2 تا 3 هفته منجر به تغییرات قابل توجهی در سطح ژن های خاصی می شود که رشد و گسترش سلول های سرطان سینه را کنترل می کنند.
علاوه بر این، یک مطالعه لوله آزمایشی در سال 2016 نشان داد که برخی از ترکیبات جدا شده از گردو می تواند رشد سلول های سرطان سینه را تا 63 درصد مسدود کند.
غذاها و نوشیدنی هایی که باید محدود یا اجتناب کرد
در حالی که برخی از غذاها ممکن است از سرطان سینه محافظت کنند، برخی دیگر ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهند.
بنابراین بهتر است مصرف غذاها و نوشیدنی های زیر را کاهش دهید – یا به طور کامل از آنها اجتناب کنید:
الکل: نوشیدن الکل، به ویژه نوشیدن زیاد، می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
فست فود: مصرف منظم فست فود مضرات زیادی دارد، از جمله افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت، چاقی و سرطان سینه.
غذاهای سرخ شده: تحقیقات نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از غذاهای سرخ شده می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. در واقع، در یک مطالعه روی 620 زن ایرانی زیر 50 سال، مصرف غذاهای سرخ کردنی عامل خطر اصلی برای ابتلا به سرطان سینه بود.
گوشت های فرآوری شده: گوشت های فرآوری شده مانند بیکن و سوسیس ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. بررسی ادبیات 2018 از 18 مطالعه، خوردن گوشت بسیار فرآوری شده را با 9 درصد بیشتر خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط دانست.
شکر افزوده شده: رژیم غذایی سرشار از قند افزوده می تواند با افزایش التهاب و بیان برخی از آنزیم های مرتبط با رشد و گسترش سرطان، خطر ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
کربوهیدرات های تصفیه شده: رژیم های غذایی سرشار از کربوهیدرات های تصفیه شده، از جمله رژیم معمولی غربی، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. سعی کنید کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و شیرینی های شیرین را با محصولات غلات کامل و سبزیجات غنی از مواد مغذی جایگزین کنید.
سویا و سرطان سینه
بسیاری از مردم همچنین تعجب می کنند که آیا محصولات سویا مانند توفو، شیر سویا و ادامام ممکن است بر خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر بگذارد. تحقیق مختلط است.
طبق بخشی از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، مصرف مقادیر زیاد ایزوفلاون ها، ترکیبی که در سویا یافت می شود، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد. ایزوفلاون ها اثرات استروژن را تقلید می کنند.
با این حال، مطالعات روی انسان ها در واقع نشان داده است که افزایش مصرف سویا با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است.
علاوه بر این، مصرف سویا در واقع ممکن است نتایج را بهبود بخشد و به محافظت در برابر عود در افراد مبتلا به سرطان سینه کمک کند.
سایر ملاحظات سبک زندگی
شکی نیست که رژیم غذایی شما می تواند به پیشگیری از بیماری های مزمن از جمله سرطان سینه کمک کند. با این حال، بسیاری از انتخاب های سبک زندگی دیگر نیز می توانند بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر بگذارند.
به عنوان مثال، ورزش منظم، استراحت کافی و پرهیز از سیگار، محافظت قابل توجهی در برابر سرطان سینه ایجاد می کند. حفظ وزن متوسط بدن نیز می تواند به کاهش خطر کمک کند.
علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از محصولات مراقبت از پوست ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند.
به عنوان مثال، بسیاری از مرطوب کننده ها، لوازم آرایشی و محصولات مو حاوی پارابن هستند، نوعی ماده شیمیایی که ممکن است در ایجاد سرطان سینه نقش داشته باشد. پارابن ها مختل کننده غدد درون ریز در نظر گرفته می شوند، به این معنی که می توانند بر هورمون های شما تأثیر منفی بگذارند.
قرار گرفتن در معرض آفت کش ها و همچنین اختلالات غدد درون ریز مانند بیسفنول A (BPA) موجود در موادی مانند پلاستیک، ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.
بنابراین، انتخاب محصولات مراقبت از پوست، باغبانی و تمیز کردن طبیعی می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد.
تغذیه بالینی در سرطان پستان از موارد مهم برای پیشگیری و درمان محسوب می شود که جناب افتخار به صورت تخصصی در حوزه تغذیه درمانی در سرطان مطالعات اختصاصی داشته است. جهت دریافت نوبت حضوری یا غیر حضوری می توانید با شماره زیر تماس بگیرید
05138549405
09924800998